Borede pæle

Med borede pæle foregår funderingen helt vibrationsfrit, og det er samtidig billigere end andre former for pælefundering. Hvis oversiden af bæredygtigt lag ligger ca. 2 – 3,5 m under terræn, er fundering på borede pæle ofte en økonomisk fornuftig løsning.

Book samtale med specialist >>

Funderingen udføres ved at bore huller i jorden med et stort pælebor. Herefter fyldes hullet op med med beton, og pælene armeres efter behov. Vi udfører borede pæle i dimensionerne Ø300 – Ø1500 mm med bærevne fra 30-1200 kN.

Økonomiske fordele ved borede pæle

Ofte er borede pæle billigere at udføre end andre typer pilotering og samtidig undgår man de rystelser og støjgener, der er forbundet med eksempelvis rammede pæle. Dette betyder også, at du sparer rammeforsikringen, samt fotoregistrering og vibrationsmålinger af nabobygninger.

Grundet de økonomiske fordele anvendes metoden ofte ved nybyggeri og tilbygninger – lige fra parcelhuse til større byggerier, hvor støj og vibrationer fra ramning ikke accepteres.

Begrænsninger ved borede pæle

Borede pæle har nogle begrænsninger med hensyn til bløde og løse aflejringer i kombination med højt grundvandsspejl. Løse aflejringer kan betyde, at borehullet falder sammen eller at en ren bund ikke kan opnås. Derfor anbefaler vi altid en grundig jordbundundersøgelse, hvor de forskellige jordlag kortlægges.

Hvis forudsætningerne ikke er til borede pæle kan pælefundering med ScrewFast Skruepæle® med fordel anvendes. Hos Uretek har vi mange års erfaring og tilbyder den bedste metode på markedet i forhold til skruefundament.

Book samtale med specialist >>

Eksempler på anvendelse

Borede pæle kan anvendes ved:

  • Parcelhuse og villaer
  • Etageejendomme
  • Tilbygninger
  • Skorstene
  • Sekantvæg til sikring mod udskridning af f.eks. jordvolde

Du finder eksempler på tidligere udførte projekter med pælefundering herunder eller under vores referenceartikler. Hvis din type projekt ikke er nævnt, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at løse en opgave efter dine konkrete ønsker og behov.

Løsningen på din opgave

Hos Uretek er vi kendt for at finde løsninger til ethvert problem, og borede pæle er en af de løsninger, vi anvender til pælefundering, når byggeprocessen går i gang. Vi har mulighed for at tilpasse os, samt vores metoder, til enhver opgave, så vi altid kan finde en løsning på dit problem.
Har du brug for vores hjælp til noget, som ikke er nævnt her på siden, så er du velkommen til at kontakte os – og sammen finder vi en løsning. Vi har oparbejdet en specialviden inden for dette felt, hvilket gør os i stand til at hjælpe dig igennem dit byggeprojekt og ud på den anden side – med et stabilt og veletableret fundament. Kontakt os i dag, og hør mere om hvordan vi kan løse dit problem.

Vi udfører

Pilotering af fundament til tilbygning eller nybyggeri? Så kontakt en af vores dygtige medarbejdere!

Ivan O. Nielsen - Projektleder - Uretek

Ivan O. Nielsen

Projektleder / Byg. Ingeniør


Tlf.: +45 7020 3301

ion@uretek.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen – eller ring på 70 20 33 01. Vi er landsdækkende.
Læs vores persondatapolitik

Har du spørgsmål

Sektion