Pælefundering

Pælefundering med borede pæle udføres med et stort pælebor, som er monteret på eksempelvis en gravemaskine. Jorden bores op og hullet fyldes efterfølgende med beton. Pælene kan armeres efter behov.

Hvis oversiden af det bæredygtigt lag ligger mellem ca. 2 – 3,5 m under terræn, kan fundering på borede pæle være en økonomisk fornuftig løsning.

Økonomiske fordele ved pælefundering

Ofte er pælefundering billigere at udføre end andre typer pilotering og samtidigt undgår man de sædvanlige rystelser og støjgener, der er forbundet med for eksempel rammede pæle. Dette betyder også, at en dyr rammeforsikringen samt fotoregistrering  og vibrationsmålinger af nabobygninger kan spares.

Grundet de økonomiske fordele anvendes borede pæle som pælefundering ofte ved nybyggeri og tilbygninger – lige fra parcelhuse til større byggerier, hvor støj og vibrationer fra ramning ikke accepteres.

Vi kan udføre fundamenter i form af borede pæle i dimensionerne Ø300 – Ø1500 mm med bærevne fra 30-1200 kN.

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de opgaver vi, hos Uretek, har stor erfaring med. Skulle der være opgaver, der ikke er nævnt, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at løse en opgave efter dine konkrete ønsker og behov.

Begrænsninger ved pælefundering

Borede pæle har nogle begrænsninger med hensyn til bløde og løse aflejringer i kombination med højt grundvandsspejl. Løse aflejringer kan betyde, at borehullet falder sammen eller at en ren bund ikke kan opnås. Derfor anbefales, der altid at der udformes en grundig jordbundundersøgelse, hvor de forskellige jordlag kortlægges. Du kan læse mere om udførelsen af jordbundsundersøger her.

Hvis forudsætningerne ikke er til pælefundering kan ScrewFast Skruepæle® med fordel anvendes. Hos Uretek har vi mange års erfaring og tilbyder den bedste metode på markedet i forhold til skruefundament.

Opgaver med pælefundering

Her har vi opremset nogle af de opgaver, som vi udfører med borede pæle:

  • Parcelhuse og villaer
  • Etageejendomme
  • Tilbygninger
  • Skorstene
  • Sekantvæg til sikring mod udskridning af f.eks. jordvolde

Løsningen på din opgave

Hos Uretek er vi kendt for at finde løsninger til ethvert problem, og borede pæle er en af de løsninger, vi anvender til pælefundering, når byggeprocessen går i gang. Vi har mulighed for at tilpasse os, samt vores metoder, til enhver opgave, så vi altid kan finde en løsning på dit problem.
Har du brug for vores hjælp til noget, som ikke er nævnt her på siden, så er du velkommen til at kontakte os – og sammen finder vi en løsning. Vi har oparbejdet en specialviden inden for dette felt, hvilket gør os i stand til at hjælpe dig igennem dit byggeprojekt og ud på den anden side – med et stabilt og veletableret fundament. Kontakt os i dag, og hør mere om hvordan vi kan løse dit problem.

Vi udfører

Pilotering af fundament til tilbygning eller nybyggeri? Kontakt en af vores eksperter på området!

Ivan O. Nielsen - Projektleder - Uretek

Ivan O. Nielsen

Projektleder / Byg. Ingeniør


Tlf.: +45 7020 3301

ion@uretek.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen herunder – eller ring på tlf. 70 20 33 01

Har du spørgsmål

Sektion