Borede pæle

Borede pæle udføres med stort pælebor, som er monteret på eksempelvis en gravemaskine. Jorden bores op og hullet fyldes efterfølgende med beton. Pælene kan armeres efter behov.

Hvis oversiden af det bæredygtigt lag ligger mellem ca. 2 – 3,5 m under terræn, kan fundering på borede pæle være en økonomisk fornuftig løsning.

Økonomiske fordele

Ofte er borede pæle billigere at udføre end andre typer pilotering og samtidigt undgår man de sædvanlige rystelser og støjgener, der er forbundet med for eksempel rammede pæle. Dette betyder også, at en dyr rammeforsikringen samt fotoregistrering  og vibrationsmålinger af nabobygninger kan spares.

Grundet de økonomiske fordele anvendes borede pæle oftes ved nybyggeri og tilbygninger – lige fra parcelhuse til større byggerier, hvor støj og vibrationer fra ramning ikke accepteres.

Vi kan udføre fundamenter i form af borede pæle i dimensionerne Ø300 – Ø1500 mm med bærevne fra 30-1200 kN.

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de opgaver vi, hos Uretek, har stor erfaring med. Skulle der være opgaver, der ikke er nævnt, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at løse en opgave efter dine konkrete ønsker og behov.

Begrænsninger

Pæltypen har nogle begrænsninger med hensyn til bløde og løse aflejringer i kombination med højt grundvandsspejl. Løse aflejringer kan betyde, at borehullet falder sammen eller at en ren bund ikke kan opnås. Derfor anbefales, der altid at der udformes en grundig jordbundundersøgelse, hvor de forskellige jordlag kortlægges. Du kan læse mere omkring udførelsen af jordbundsundersøger her.

Hvis forudsætningerne ikke er til borede pæle kan ScrewFast Skruepæle® med fordel anvendes. Hos Uretek har vi mange års erfaring og tilbyder den bedste metode på markedet i forhold til skruepæle.

 

Opgaver med borede pæle

Her har vi opremset nogle af de opgaver, som vi udfører med borede pæle:

  • Parcelhuse og villaer
  • Etageejendomme
  • Tilbygninger
  • Skorstene
  • Sekantvæg til sikring mod udskridning af f.eks. jordvolde

Vi udfører

Pilotering af fundament til tilbygning eller nybyggeri? Så kontakt en af vores dygtige medarbejdere!

Torben Hansen

Salgs Ingeniør


Tlf.: +45 7020 3301

torben@uretek.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen herunder - eller ring på tlf. 70 20 33 01

Please leave this field empty.