Uretek leverer skruefundament til Fyns første Svanemærkede boligbyggeri

Bygherre:Miljø-Bo A/S
Hovedentreprenør:TMRB
Geoteknisk firma:Geosyd
Rådgiver:WSP
Metode:16 stk. Screwfast Skruepæle®
Entrepriseform:Fagentreprise
Konstruktionsklasse:KK2

Odins Have er Fyns første Svanemærkede boligbyggeri

I sommeren 2022 flytter de første lejere ind i det nye, moderne senior bofællesskab ”Odins Have” i Bolbro i det vestlige Odense. Ifølge bygherre Miljø-Bo A/S kan lejlighedskomplekset bryste sig af titlen som Fyns første Svanemærkede boligbyggeri.

Det unikke projekt bliver dermed et foregangseksempel for fremtidige byggerier, da Svanemærket er en garanti for boliger med et lavt energiforbrug, godt indeklima og strenge krav til bæredygtige byggematerialer og genanvendelighed.

TMRB, der er hovedentreprenør på projektet, valgte Uretek som underleverandør til installering af 16 stk ScrewFast Skruepæle® for fundering af forskellige dele af lejlighedskomplekset. ScrewFast Skruepæle® kan genanvendes, selv efter mange år, og skruefundamentet giver stor fleksibilitet, da pælene kan anvendes ved selv meget udfordrende jordbundsforhold.

I projektet er ScrewFast Skruepæle® da også særdeles velegnede, da de forberedende jordbundsundersøgelserne dokumenterede, at bæredygtige jordlag findes 2,4 meter under terræn. Stålpælene galvaniseres for at undgå korrosion, og det patenterede design sikrer en meget høj bæreevne. I alt 200 tons stål kommer til at indgå i konstruktionen som helhed.

Grøn tråd

Odins Have rummer i alt 61 boliger og er et tilbud til aktive seniorer, der vil bo midt i grønne omgivelser og samtidig nær byen. Byggepladsen i Bolbro er omkranset af tæt skov, og i tråd med den grønne agenda bevares også de smukke, gamle træer, der befinder sig midt på pladsen.

Bliv klogere på etablering af fundament med ScrewFast Skruepæle®

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen – eller ring på 70 20 33 01. Vi er landsdækkende.
Læs vores persondatapolitik

Har du spørgsmål

Sektion