Danmarkshistoriens mest avancerede betonkonstruktion bygget i Aarhus og er funderet på ScrewFast Skruepæle®

Bygherre:Arkitektskolen Aarhus
Rådgiver:Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma
Geoteknisk firma:4AP-Geoteknik A/S
Entrepriseform:Fagentreprise
Antal Pæle:8 stk. ScrewFast Skruepæle® á 9 meter

Ved hjælp af robotter og digital teknologi er den mest avancerede betonform, nogensinde opført i Danmark. Konstruktionen repræsenterer et internationalt forskningsgennembrud, som vil kunne spare millioner af tons CO2 på verdensplan og åbne for helt nye typer af byggeri med dansk milliardvækst til følge.

Dansk arkitektur og robotteknologi oplever kronede dage i denne tid med et forskningsgennembrud af de helt store i Aarhus. Det drejer sig om den iøjnefaldende eksperimentalkonstruktion Opticut / Experiment R, der er funderet på ScrewFast Skruepæle®  fra Uretek og opsat på Tangkrogen ved Marselis Lystbådehavn.  Robotter gør det muligt at skabe bygninger, som ellers havde været umulige at realisere.

Bag de spektakulære betonformer gemmer sig en unik historie om seks års intensiv forskning i robotteknologi og arkitektur, der har bragt Danmark i den absolutte førertrøje i et område, som er så nyt, at de færreste kender til det. Ikke desto mindre er det et felt, som kan få stor betydning for den globale byggeindustri.

Da der var specielle forhold for funderingen med dårlig jord, begrænsede arbejdsvilkår og man ikke ønskede vibrationer og opgravning, bad Arkitektskolen Aarhus Uretek om at etablere fundamenter med ScrewFast Skruepæle®, så man var sikre på at den tunge betonkonstruktion stod fast.

Bag projektet står foruden Arkitektskolen Aarhus bl.a. robotvirksomheden Odico, betonspecialisten Hi-Con, ingeniørvirksomheden Søren Jensen, forskalningsvirksomheden Brunsgaard, Aarhus Tech, det hollandske universitet TU Delft samt en lang række aktører fra byggebranchen.

Se video af nedskruning af en af vores ScrewFast Skrupæle® her.

Se artikel om betonkonstruktionen fra Bygnet her.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen – eller ring på 70 20 33 01. Vi er landsdækkende.
Læs vores persondatapolitik

Har du spørgsmål

Sektion