Hvorfor synker gulvet?

15-05-2024

Et synkende gulv kan være til stor frustration og skabe udfordringer i den daglige brug. Når et gulv synker, er det som regel et symptom på et underliggende problem med bygningens fundering. Derfor er det en god ide at markere og holde øje med, hvor hurtigt problemet udvikler sig. Sørg for at søge råd og vejledning hos en specialist i sætningsskader, så du undgår lappeløsninger, der kun hjælper midlertidigt.

Heldigvis er det ikke besværligt at stabilisere terrændækket, hvis du får den rette eksperthjælp.

Hvorfor synker gulvet - Uretek

Derfor synker dit gulv

Synkende gulve opstår typisk, fordi jorden under gulvet og fundamentet har ændret sig over en periode og dermed mistet bæreevnen. Det kan resultere i et ustabilt underlag og give sætninger på adskillige centimeter.

Der er mange faktorer, der kan spille ind på jordbundsforholdene og forårsage, at de ændrer sig. Det kan eks. være vandskader i forbindelse med kloakdefekter eller oversvømmelser, som har skyllet materiale væk under fundamentet. Meget tørre perioder kan også give tørkeskader på bygninger og resultere i sætninger.

Derudover kan der være benyttet metoder og/eller materialer til opbygning af fundamentet, som med tiden kan vise sig at være mangelfulde. Det gælder både ældre bygninger og nye byggerier, hvor der ikke er udført tilstrækkelig jordbundsundersøgelse eller taget højde for særlige jordbundsforhold ved funderingen. Uanset årsagen til, at dit gulv synker, er der som regel en løsning på problemet.

Hvordan kan du se, om et gulv synker?

Et synkende gulv kan vise sig på mange måder og symptomerne kan variere, alt efter, hvor slemt det står til. Hvis gulvet modsat tidligere ikke længere er vandret, kan det betyde, at underlaget ikke er stabilt nok.

Et synkende gulv kan også vise sig ved, at der opstår revner mellem gulv og vægge, som bliver større i takt med, at gulvet synker. Hvis dine døre binder eller lukker skævt, kan det også indikere manglende stabilitet. Så snart du opdager tegn som disse, er det en god ide at dokumentere udviklingen med billeder og målinger, da det vil give en specialist et bedre udgangspunkt for vurdering af årsagen.

Når et gulv er opbygget med betonplader, kan manglende bæreevne forårsage, at pladerne begynde at vippe, og fugerne imellem pladerne vil revne. Problemet opstår ganske ofte på arealer med høj belastning. I produktions- og lagerhaller er korrekt reparation af betongulv helt afgørende pga. den konstante tunge trafik.

Uretek-metoden – hvad er det?

Hvis man oplever synkende gulve, behøver det ikke at medføre en omfattende renoveringsproces. Nogle metoder kræver opbrydning og genopbygning af dit gulv, hvilket oftest kan være både dyrt og tidskrævende. I Uretek anvender vi en yderst effektiv teknik, som skaber meget få gener under udførelsen. Vi gør brug af et ekspanderende materiale kaldet Uretek GeoPlus, som injiceres under gulvets betondæk for at stabilisere og/eller hæve det til sin oprindelige position.

Fordele ved Uretek-metoden

Der er mange fordele ved at anvende Uretek-metoden frem for traditionel opbrydning og efterfundering med beton:

_Fordelagtig pris

Stabilisering med injicering af Uretek GeoPlus vil ofte give færre omkostninger end en destruktiv løsning, som indebærer opbrydning og efterfundering med beton. Det skyldes, at Uretek-metoden som udgangspunkt vil kræve færre materialer, maskiner og mandetimer.

_Meget få gener

Med Uretek-metoden slipper du for at sætte den helt store renovering i værk, hvor gulv og fundament brydes op for herefter at lægge et nyt, hvilket kan gøre bygningen uanvendelig i en periode. Med Uretek-metoden kan du få stabiliseret dit gulv inden for få timer, og den eneste spor efter indgrebet, er små borehuller fra stedet, hvor Uretek GeoPlus injiceres. Du behøver ikke fjerne møbler eller interiør/inventar, da det ikke påvirkes af metoden. Med andre ord kan du nemt fortsætte dine aktiviteter.

_Spar CO2

Det er efterhånden velkendt, at brug af beton medvirker til store CO2-udledninger, når der bygges nyt eller renoveres. Når du vælger Uretek-metoden får du et mindre miljøbelastende alternativ til opbrydning og genetablering med beton. Ved stabilisering af et 20 cm tykt betondæk (30 m2) vil du med Uretek-metoden helt konkret opnå en CO2-besparelse på 1790 kg CO2, svarende til 48%.

Få hjælp til opretning af gulv

Et synkende gulv er en udfordring og bekymring for de fleste, der oplever det. På grund af teknologiske fremskridt, er der heldigvis effektive løsninger til rådighed. Oplever du, at gulvet er begyndt at synke, anbefaler vi at du får undersøgt årsagen med det samme, så du undgår større skader. Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere, kan du altid kontakte os på tlf. 70 20 33 01 eller e-mail: info@uretek.dk.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen eller ring på 70 20 33 01.
Læs persondatapolitik.

Har du spørgsmål (lille)

Sektion