Direkte fundering eller pælefundering?

27-06-2024

I forbindelse med nybyggeri findes der flere forskellige funderingsmetoder, hvor direkte fundering med beton i mange år har været den mest kendte og anvendte. Med tiden er der dog kommet fokus på alternative metoder, idet direkte fundering har visse ulemper, som man i dag er blevet mere opmærksom på.

Et meget anvendt alternativ eller supplement til direkte fundering er pælefundering. Særligt skruepæle er en omkostningseffektiv metode, som samtidig er mindre klimabelastende end mere traditionelle metoder.

Men hvad er skruepæle egentlig, og hvorfor er de blevet så populære? Det dykker vi ned i med denne artikel.


Hvad er direkte fundering?

Ved den mest traditionelle form for fundering, graver entreprenøren en rende, som herefter fyldes med beton. Denne tilgang kaldes direkte fundering eller stribefundering. Der findes mange entreprenører, som udfører denne løsning, og af samme grund er det den mest udbredte funderingsmetode. I nogle sammenhænge vil metoden dog være utilstrækkelig. Fx ved bløde jordbundsforhold vil dybdefundering være det rigtige valg.

Pælefundering med skruepæle

Med pælefundering er det muligt at sikre den nødvendige bæreevne på trods af bløde jordbundsforhold, da belastningen overføres til de bæredygtige jordlag, som ofte ligger flere meter under terræn. Inden for pælefundering findes der forskellige underkategorier, og her er det værd at sætte sig ind i fordele og ulemper.

Hos Uretek bruger vi specialdesignede ScrewFast Skruepæle, som er lange stålpæle med integrerede skrueplader, der gør det muligt at installere pælene direkte i jorden med entreprenørmaskiner. Skruepælene er både velegnede til nybyggeri og tilbygninger.

Derfor er skruepæle et godt alternativ

Der er generelt mange fordele ved skruepæle frem for traditionel fundering. Først og fremmest bidrager skruepæle til at begrænse byggeprojektets samlede klimabelastning. Derudover skal der ikke opgraves store jordmængder som ved traditionel fundering, hvilket både er mindre klimabelastende og mere effektivt.

En af de helt store fordele er desuden, at skruepælene er nemme og hurtige at installere, og derfor kan de, i de fleste tilfælde, blive installeret på blot en enkelt dag. Samtidig giver skruepælene exceptionel stabilitet, da de griber fat i jorden med skruepladerne og dermed giver en robust og solid løsning uden vibrationer.

Sidst, men ikke mindst, er det en fordel, at skruepælene kan installeres på steder, hvor pladsen er trang, hvilket gør det ideelt til fundering på steder, hvor traditionel fundering ikke ville være muligt. I videoen herunder kan du lære mere om ScrewFast Skruepæle:

Lad Uretek stå for fundering

Med stigende fokus på klimabelastning, omkostningseffektivitet og arbejdstidsreduktion, viser skruepæle sig som en overlegen løsning i mange aspekter af fundering. Søger du en leverandør eller samarbejdspartner til pælefundering, står vi klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere, kan du altid kontakte os på tlf. 70 20 33 01 eller e-mail: info@uretek.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen eller ring på 70 20 33 01.
Læs persondatapolitik.

Har du spørgsmål (lille)

Sektion