Borede pæle

Med borede pæle foregår funderingen helt vibrationsfrit, og det er samtidig billigere end andre former for pælefundering. Pris kan fastlægges nærmere ud fra viden om last og jordbundsforhold. Hvis oversiden af bæredygtigt lag ligger ca. 2 – 3,5 m under terræn, er fundering på borede pæle ofte en økonomisk fornuftig løsning.

Book samtale med en af vores specialister >>

Funderingen udføres ved at bore huller i jorden med et stort pælebor. Herefter fyldes hullet op med med beton, og pælene armeres efter behov. Vi udfører borede fundamenter i dimensionerne Ø300 – Ø1500 mm med bærevne fra 30-1200 kN.

Økonomiske fordele ved borede fundamenter

Ofte er borede fundamenter billigere at udføre end andre typer fundering, og samtidig undgås de rystelser og støjgener, der er forbundet med eksempelvis rammede pæle. Dette betyder også, at du sparer rammeforsikringen, samt fotoregistrering og vibrationsmålinger af nabobygninger.

Grundet de økonomiske fordele anvendes metoden ofte ved nybyggeri og tilbygninger – lige fra parcelhuse til større byggerier, hvor støj og vibrationer fra ramning ikke kan accepteres.

Begrænsninger ved borede pæle

Borede pæle har nogle begrænsninger med hensyn til bløde og løse aflejringer i kombination med højt grundvandsspejl. Løse aflejringer kan betyde, at borehullet falder sammen eller at en ren bund ikke kan opnås. Derfor anbefaler vi altid en grundig jordbundsundersøgelse, hvor de forskellige jordlag kortlægges.

Hvis forudsætningerne ikke er til borede pæle kan pælefundering med ScrewFast Skruepæle® med fordel anvendes. Hos Uretek har vi mange års erfaring og tilbyder den bedste metode på markedet i forhold til skruefunrdament og fundering.

Book samtale med specialist >>

Eksempler på anvendelse af borede fundamenter

Borede fundamenter kan anvendes ved:

  • Parcelhuse og villaer
  • Etageejendomme
  • Tilbygninger
  • Skorstene
  • Sekantvæg til sikring mod udskridning af f.eks. jordvolde

Du finder eksempler på tidligere udførte projekter med borede fundamenter herunder eller under vores referenceartikler. Hvis din type projekt ikke er nævnt, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at løse en opgave efter dine konkrete ønsker og behov.

Løsningen på din opgave

Hos Uretek er borede pæle blot én af de løsninger, vi anvender til pælefundering. Vi har mulighed for at tilpasse metoden til enhver opgave, så vi kan altid finde en løsning, der matcher dit byggebehov.
Har du brug for vores hjælp til noget, som ikke er nævnt her på siden, så er du velkommen til at kontakte os – vi finder den rette løsning til dit byggeprojekt. Vi er specialiserede inden for fundering og efterfundering, hvilket gør os i stand til at hjælpe dig til et stabilt og holdbart resultat.

Kontakt os i dag, og hør mere om, hvordan vi kan løse dit problem.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen – eller ring på 70 20 33 01. Vi er landsdækkende.
Læs vores persondatapolitik

Har du spørgsmål

Sektion